Simpozionul Național Bunevestiri de Crăciun

Lucrările din cadrul Simpozionul Național „Bunevestiri de Crăciun” au loc pe 18 decembrie, la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu. Activitatea se adresează cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar, preoților, cateheților, profesorilor de religie, profesorilor, reprezentanților instituțiilor de învățământ, cadrelor didactice universitare ș.a.

Simpozionul Național „Bunevestiri de Crăciun” este organizat de Casa Corpului Didactic Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu (ISJ), Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” Sibiu, Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală, Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei (CADCO) „Mitropolit Andrei Șaguna” Sibiu, Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, grădinițele nr. 41, nr. 29, nr. 26, nr. 33, nr. 28, nr. 37, nr. 19 din Sibiu, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu, Grădinița „Dumbrava Minunată” Mediaș, Grădinița nr. 12 Mediaș, informează „Ziarul Lumina”.

Activitățile și lucrările prezentate vor permite valorizarea experiențelor pozitive la clasă în abordarea tematicilor legate de Sărbătoarea Crăciunului, evidențierea și dezbaterea aspectelor legate de educația moral-religioasă a preșcolarilor și școlarilor, respectiv elemente legate de rolul cadrelor didactice în dezvoltarea parteneriatului școală-comunitate în contextul sărbătorii Crăciunului.

Conferințe și momente artistice

Vor fi organizate conferințe susținute de invitați din mediul academic, prezentări de activități didactice, proiecte și lucrări propuse de participanți, expoziții de fotografie din activitățile cu elevii și de lucrări realizate de copii. De asemenea, vor avea loc mai multe momente artistice susținute de elevi preșcolari, concerte de colinde susținute de studenții Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” Sibiu, precum și de cadre didactice.

Astfel, în cadrul secțiunii „Educație și caracter în cunoaștere” vor fi prezentate lucrări pe temele: „Cultura morală și morala culturii”, „Bucuria cunoașterii”, „Formare și instruire, fundamente morale ale vocației de dascăl în România de azi.” La secțiunea a doua, „Practică educațională în contextul Crăciunului”, vor fi prezentate fișe ale activităților derulate cu copiii din învățământul preșcolar și primar, prezentări ale proiectelor derulate prin grădinițe și școli primare, cu tematică legată de Sărbătoarea Crăciunului, programe ale serbărilor școlare realizate cu ocazia Crăciunului. La secțiunea a treia, „Bucuria Crăciunului prin ochii copiilor”, vor fi prezentate produse ale activităților realizate cu preșcolarii și elevii din școala primară și fotografii surprinse în cadrul activităților dedicate Crăciunului.

Comentarii Facebook


Știri recente