Simpozionul Filantropia – liturghia slujirii aproapelui

Federația Filantropia organizează joi, 16 mai, Simpozionul „Filantropia – liturghia slujirii aproapelui”, informează federatia-filantropia.ro. Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor dedicate Anului comemorativ al Părintelui Dumitru Stăniloae și reunește nume de referință ale teologiei românești și practicieni ai lucrării social-filantropice.

Evenimentul va debuta cu o sesiune de comunicări și dezbateri privind fundamentarea teologică a lucrării filantropice, așa cum este reflectată în gândirea marelui teolog român – părintele Dumitru Stăniloae.

Manifestarea va continua apoi cu târgul de servicii sociale, în cadrul căruia cele 18 organizații membre ale Federației Filantropia își vor prezenta activitatea filantropică proprie, punând accent mai ales pe proiectele de succes care au potențial de replicare de către alte organizații. Târgul de servicii sociale constituie un prilej optim de cunoaștere reciprocă, de creare de legături pentru parteneriate și de schimb de informații între organizațiile membre. Printre participanții la simpozion, alături de reprezentanții organizațiilor membre, se vor număra și reprezentanți ai sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române, ai organizațiilor societății civile, reprezentanți ai autorităților publice relevante în domeniul asistenței sociale, precum și reprezentanții unor companii care au dezvoltat de-a lungul timpului proiecte de succes privind responsabilitatea socială corporativă.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizaționale a unei rețele naționale de ONG-uri creștine” (ID 57379), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Federația Filantropia alături de Patriarhia Română și de IOCC România.

Comentarii Facebook


Știri recente