Simpozionul Colocviile de la Nicula la ediția a IV-a

La Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din județul Cluj va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2013, a IV-a ediție a Simpozionului Colocviile de la Nicula. Vor participa oameni de litere, scriitori, profesori și personalități din viața academică clujeană, dar și oaspeți din alte județe din țară. Evenimentul cultural va debutat la ora 8 cu Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul, potrivit Radio Renașterea. La finalul Sfintei Liturghii va fi săvârșită și o slujbă de pomenire în memoria personalităților culturale Ion Apostol Popescu, Vasile Avram, Ioan Alexandru și Mitropolitul Bartolomeu. Sesiunea de comunicări va debuta la ora 10 în amfiteatrul Centrului de studii patristice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.

Potrivit părintelui Ioan Morar, președintele Asociației ASTRA din Gherla, unul dintre organizatori, vor fi susținute comunicări cu privire la viața și opera personalităților culturale Ion Apostol Popescu, Vasile Avram, Ioan Alexandru și Mitropolitul Bartolomeu. În cadrul Colocviului de la Nicula va avea loc și un program artistic susținut de grupul vocal al parohiai „Sfântul Ioan Botezatorul” din Gherla și de elevii de la școala din comuna Topa Mică care vor prezenta un recital de poezii.

Colocviile de la Nicula sunt organizate de Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului în parteneriat cu Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român ASTRA, Despărțământul Ioan Alexandru.

Comentarii Facebook


Știri recente