Simpozion teologic la Deva

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în zilele de 7-8 martie 2013 se va organiza, la Deva, un simpozion teologic cu caracter național, intitulat „Dreptul canonic în viața Bisericii. In memoriam Preot profesor dr. Liviu Stan (1910-1973)”.

Manifestarea va fi precedată joi, 7 martie 2013, de la orele 11.30, de decernarea, în ședință publică, a titlului de cetățean de onoare al municipiului Deva, Părintelui Prof. univ. dr. Mircea Păcurariu, membru corespondent al Academiei Române; momentul festiv este găzduit de sala „Jean Monet” a Colegiului Național „Decebal” din Deva. De la orele 17.00, în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean din Deva (str. George Barițiu, nr. 2), este programată deschiderea festivă a simpozionului amintit.

În același loc se vor desfășura în ziua următoare, 8 martie 2013, cu începere de la orele 9.00, lucrările întâlnirii științifice propriu-zise, structurate pe două secțiuni:

I. Preot prof. dr. Liviu Stan – contribuții teologice;

II. Dispoziții legislativ-canonice – istorie și actualitate.

La acest eveniment, încununat de prezența mai multor ierarhi, sunt așteptați să participe peste 20 de profesori de Teologie, din centre universitare precum București, Sibiu, Alba Iulia, Iași, Arad, Timișoara, Constanța etc.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…