Simpozion la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a găzduit sâmbătă, 20 aprilie, Simpozionul județean „Bucuria Învierii cuvântului în culoare și vers”, ediția a II-a și concursul județean de creații literar-religioase și plastice pe aceeași temă, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a exprima inter și transdisciplinar bucuria apropierii celei mai slăvite și mai înălțătoare sărbători a creștinătății: Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

În cadrul concursului au fost acordate premii și diplome de participare la 40 de elevi care s-au evidențiat prin valoroase creații literare (poezie, eseu sau compunere) și plastice. Simpozionul a fost inițiat de prof. Cristina Simona Spilcă, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, și de prof. Steluța Geică, de la Școala Generală „Sfântul Nicolae” Târgu Jiu. Au participat la sesiunea de comunicări și referate 30 de cadre didactice, din mai multe școli și licee gorjene. Organizatorii au urmărit îndeosebi stimularea creativității și identificarea posibilităților de realizare a unei colaborări, în vederea sporirii calității învățământului, permanentizând astfel preocuparea cadrelor didactice, a părinților și a elevilor deopotrivă pentru conservarea patrimoniului cultural național, dezvoltarea capacității de manifestare a spiritului, deschis și creativ.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…