Simpozion Internațional la Timișoara

În Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara s-a desfășurat sâmbătă, 8 iunie 2013, Simpozionul Internațional cu tema: „Valențe terapeutice ale spiritualității ortodoxe și direcții principale în dezvoltarea psihologiei umane”, după cum ne-a transmis George Giurgiu.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Psihologilor și Psihoterapeuților Creștini Ortodocși din România în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

În cadrul simpozionului, au susținut prelegeri Înalt Preasfințitul Ierotheos Vlahos, Mitropolit de Nafpaktos și Aghios Vlasios, Monahia Siluana Vlad, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, dar și teologi, profesori și cercetători din domeniul psihologiei și psihoterapiei.

Dintre titlurile conferințelor amintim: ” Hristos-Doctorul,în Sfintele Evanghelii și în viața Bisericii „, ” Biserica- spital duhovnicesc”, „Traumă și dezvoltare spirituală” și ” Psihologul-ca slujitor al aproapelui „.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop -vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Totodată, la simpozion au participat clerici și monahi din cuprinsul Mitropoliei Banatului, profesori și studenți ai Universității de Vest din Timișoara, precum și numeroși timișoreni.

Partenerii evenimentului au fost: Arhiepiscopia Timișoarei, Episcopia Caransebeșului, Consiliul Județean Timiș, Fundația Teofania și Sfânta Mănăstire Nera, din eparhia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente