Simpozion Internațional la Roma

La Roma au loc, în aceste zile, lucrările Simpozionului Internațional „Creștini și Păstori pentru Biserica de mâine”, organizată de comunitatea Sant Egidio.

La întrunire participă peste 100 de episcopi din întreaga lume. Delegatul Bisericii Ortodoxe Române este Episcopul Tulcii, Preasfințitul Visarion, care a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS.

„În timpul lucrărilor s-a evidențiat faptul că lumea contemporană secularizată și agnostică de multe ori are nevoie de o mai mare prezență a Bisericii în sfera socială, spirituală și culturală și în același timp de o implicare mai activă în rezolvarea problemelor acute cu care se confruntă creștinii în diferite părți ale lumii. S-a subliniat de asemenea faptul că dragostea jertfelnică față de cei săraci, față de cei înstrăinați este elementul primordial în propovăduirea Evangheliei în lumea contemporană. S-a accentuat de asemenea, în chip deosebit importanța comunităților parohiale ca parte a întregii Biserici în implementarea perceptelor sacre ale mesajului evanghelic mai întâi către creștini și apoi și către cei de alte credințe, bineînțeles cu respectarea libertății fiecăruia. Ideea centrală a dezbaterilor a fost aceea că dragostea și întrajutorarea frățească sunt coordonatele esențiale pentru validarea mesajului creștin în lumea de astăzi ca într-adevăr Domnul Hristos este Totul, este Viața și Lumina lumii”, a spus Preasfinția Sa.

În cadrul lucrărilor, Preasfințitul Episcop Visarion a vorbit despre lucrarea pe care Biserica Ortodoxă Română o desfășoară în plan filantropic, social și misionar în societatea românească.

Preasfinția Sa a expus, de asemenea, rolul parohiilor în sprijinirea familiilor defavorizate. Simpozionul de la Roma se va încheia mâine.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…