Simpozion internaţional la Cluj-Napoca: „Icoană, mărturie creştină, totalitarism”

simpozion Cluj

În perioada 5-7 noiembrie 2017 a avut loc, la Cluj Napoca, Simpozionul internaţional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă „Icoană, mărturie creştină, totalitarism”. Întrunirea a fost organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” în contextul Anului comemorativ şi omagial 2017, informează Radio Renaşterea.

Deschiderea oficială a avut loc luni, de la ora 9.00, în „Aula Magna” a Universității Babeș-Bolyai, prilej cu care pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a adresat un cuvânt de bun venit participanților.

În partea inaugurală a simpozionului, au susținut prelegeri:

  • Acad. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB,
  • Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,
  • Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,
  • Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

În partea a doua a sesiunii inaugurale a simpozionului, moderată de pr. prof. dr. Ioan Chirilă, preșe­dintele Senatului UBB, au susținut prelegeri: pr. prof. Przemyslaw Kantyka, prof. univ. dr. Paolo Odorico, pr. prof. Sergey Trostyanskiy.

Între orele 12.00-13.00 a avut loc Festivitatea de acordare a titlului academic de Profesor Honoris Causa teologului dr. Jurgen Henkel – Biserica Evanghelică din Bavaria, Germania.

În cea de-a doua zi a lucrărilor simpozionului, prelegerile au început la ora 9:00 și au fost împărțite pe trei secțiuni: istorie, teologie, muzicologie și artă.

Concluziile simpozionului au fost prezentate de la ora 18:45, în Aula facultății. De la ora 19.00, a avut loc un concert coral festiv susținut de Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă, sub bagheta maestrului Dan Mihai Goia.

Comentarii Facebook


Știri recente