Simpozion internațional la Alba Iulia

Invitați din țară și străinătate vor discuta pe tema ‘Invazia nonvalorilor într-o lume multimedia. Criza spirituală și discreditarea sacrului’. În cadrul manifestărilor va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa părintelui prof. univ. dr. Vasile Mihoc prodecan al Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu.

Alba Iulia găzduiește în această săptămână un simpozion teologic internațional. Tema acestui simpozion este ‘Invazia nonvalorilor într-o lume multimedia. Criza spirituală și discreditarea sacrului’. Evenimentul are loc în perioada 6-8 mai 2010 și se află la cea de-a IX-a ediție. La manifestarea academică patronată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia vor participa și vor susține referate personalități ale lumii teologice din țară și străinătate. Simpozionul se desfășoară în Aula ‘Dumitru Stăniloae’ a Facultății de Teologie din Alba Iulia și cuprinde 3 sesiuni de susțineri de referate. Manifestările vor debuta joi, 6 mai 2010, la ora 9:00, cu slujba de Te Deum oficiată în capela Facultății de Teologie, care va fi urmată apoi de un cuvânt de deschidere al IPS Andrei, Arhiepiscopul Alba-Iuliei, iar de la ora 11:00 vor începe sesiunile de lucru propriu-zise. Vineri, 7 mai 2010, de la ora 11.00, va avea loc solemnitatea decernării titlului de Doctor Honoris Causa părintelui prof. univ. dr. Vasile Mihoc, prodecan al Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu și va fi lansat volumul simpozionului cu același titlu, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Dintre personalitățile teologice prezente la acest simpozion internațional amintim pe: Herman Tristram Engelhardt (SUA), Corinna Delkeskamp-Hayes (Germania), Klauss Kenneth (Fribourg – Elveția) și Ludwig Tavernier (Koblenz – Germania). Alături de acești oaspeți din străinătate vor fi prezenți în aceste zile la Alba Iulia și nume importante ale teologiei românești, cum ar fi: dl dr. Adrian Lemeni, secretar de stat pentru culte, dar și personalități care s-au impus în mass-media românească contemporană, cum este dl Cristian Tabără, în prezent directorul de programe al Televiziunii Române.

Prima ediție a acestui simpozion internațional a avut loc în anul 2002 și a avut ca temă ‘Violența ‘în numele lui Dumnezeu’ – un răspuns creștin’. Din acel an, s-a organizat această manifestare academică și în același timp s-au tipărit și volumele cuprinzând referatele susținute de participanți. Temele celorlalte simpozioane au fost: ‘Biserica în era globalizării’ (2003), ‘Spiritualitate și consumism în Europa unită’ (2004), ‘Omul de cultură în fața descreștinării’ (2005) ‘Identitate creștină și dialog, în noul context european’ (2006) ‘Cosmosul, între frumos și apocaliptic – un recurs etic asupra ecologiei’ (2007) ‘Sensul vieții, al suferinței și al morții, în mileniul III’ (2008) și ‘Libertate și responsabilitate. Inițiative și limite în dialogul religios’ (2009).

Comentarii Facebook


Știri recente