Simpozion internațional în Episcopia Severinului și Strehaiei

Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, desfășoară în perioada 3 – 6 iunie 2013, simpozionul internațional cu tema „Mărturisire, Cinstire și Recunoștință”, sub genericul „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”, ediția a VI-a. Participă ierarhi, profesori de teologie, de istorie, etnologi și cercetători de prestigiu din România, Grecia, Serbia și Republica Moldova, informează mitropoliaolteniei.ro

Ceremonia de deschidere a manifestării va avea loc astăzi, de la ora 10.00, în sala de festivități a Hotelului Severin din Drobeta Turnu Severin, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie din Craiova, printr-un cuvânt de întâmpinare rostit de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Seria prelegerilor va fi deschisă de IPS Părinte Mitropolit Irineu, care va susține comunicarea cu titlul Basilica creștină constantiniană din Ierusalim biruitoarea Templului iudaic și o Elia Capitolina romană. Printre cei care vor susține prelegeri astăzi îi amintim: PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, PS Visarion, Episcopul Tulcii, PS Petroniu, Episcopul Sălajului, PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, PS Daniil, Episcopul Daciei Felix, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, PS Varsanufie Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, PS Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Acad. Prof. Dr. Emilian Popescu, Pr. Dr. Nebojsa Topolic, Catedrala Sf. Marcu din Belgrad, Prof. Univ. Dr. Nenad Vesic- Universitatea Națională Tehnică din Atena, Prof. Univ. Dr. Antonia Moropoulou, Vicerector Universitatea Națională Tehnică din Atena

Comunicările de anul acesta se încadrează în mai multe sfere tematice: 2013 -„Anul omagial al Sf. Împărați Constantin și Elena”, Anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” – 110 ani de la nașterea sa și 20 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, Cinstirea Sfintei Cruci, Aniversări (personalități, parohii, mănăstiri, localități).

În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări care vor reliefa urmările Edictului de la Mediolan, convertirea Sfântului Împărat Constantin cel Mare la creștinism, aspecte privitoare la promovarea valorilor creștine, precum și promulgarea de legi și canoane favorabile demnității umane. De asemenea, vor avea loc lansări de carte, printre care și nr. 5 al volumului „Mehedinți – istorie, cultură și spiritualitate”.

Comentarii Facebook


Știri recente