Simpozion în Episcopia Severinului

Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Asociația Ariadnae Filum pentru cultură a Româno-Vlahilor din Bor-Serbia, implementează proiectul de cooperare transfrontalieră „Identitate, cultură comună și tradiții în zona de frontieră româno-sîrbă”, ne-a menționat Cătălin Cernătescu.

În cadrul acestui proiect cu finanțare europeană va fi organizat, în perioada 24-26 aprilie 2012, simpozionul cu tema „Moștenirea culturală – forma supremă a identității naționale” menit să pună în valoare moștenirea culturală și istorică a locuitorilor din zona Mehedințiului și din Valea Timocului. La această acțiune culturală cu caracter transfrontalier vor participa istorici, cercetători, etnologi, folcloriști și ziariști.

Agenda simpozionului este următoarea:

24 aprilie 2012:

orele 17,00, deschiderea simpozionului: cuvânt de întâmpinare din partea P.S. Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei; prezentarea proiectului de către Pr. Daniel Achim și Zavisa Zurz; Cuvântul autorităților locale; prezentarea participanților; lansarea filmului documentar cu titlul „Moștenirea culturală – forma supremă a identității naționale”.

25 aprilie 2012:

orele 9,30 – 12,30, prezentarea lucrărilor – partea I;

orele 14,00-18,00, prezentarea lucrărilor – partea a II-a;

26 aprilie 2012:

orele 9,30, vernisarea expoziției de fotografie și lansarea albumului de fotografie cu titlul „Moștenirea culturală – forma supremă a identității naționale”

orele 10,30-13,00, prezentarea lucrărilor – partea a III-a.

Comentarii Facebook


Știri recente