Sibiu: Expoziţie cu fotografii mai puţin cunoscute de la evenimentele din ‘89

Până în 15 decembrie cei care vizitează Sibiul pot vedea expoziția foto-documentară „1989 – un an ce nu trebuie uitat”, organizată de Muzeul Naţional Brukenthal.

Imaginile sunt expuse atât în faţa muzeului, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, cât şi în interior, în Casa Albastră.

„Expoziția prezintă, prin intermediul a 12 panouri, materiale documentare aparținând Muzeului Național Brukenthal, asociate principalelor momente ale evenimentelor din decembrie 1989 la Sibiu, în contextul istoriei contemporane și a necesității creării unei colecții cu bază materială complexă, în beneficiul generațiilor viitoare”.

„Veți regăsi în fotografii spații urbane, clădiri și oameni a căror implicare a fost marcată de căderea regimului comunist și de formele de rezistență asociate acestei schimbări”, anunţă organizatorii.

Expoziția vernisată în data de 15 noiembrie face parte din proiectul „Muzeul viu – 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Foto credit: Radio Timişoara

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…