Sfințiri în parohia buzoiană Potoceni

Credincioșii și slujitorii Parohiei buzoiene Potoceni au primit duminică, 16 octombrie 2011, vizita Înaltpreasfințitului Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a sfințit pictura bisericii parohiale, a târnosit noul paraclis cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” și a binecuvântat lucrările de construcție a casei praznicale, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Prin strădania preoților slujitori și a credincioșilor Parohiei Potoceni din Buzău, biserica parohială cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost înfrumusețată: s-au făcut lucrări de consolidare, pridvorul a fost refăcut, acoperișul schimbat, iar pictura bisericii a fost înnoită, după cum ne-a spus părintele paroh Marian Sava. În apropierea bisericii s-a ridicat și un paraclis nou, cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, iar lucrările de construcție la casa praznicală sunt aproape încheiate. Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit pictura bisericii și a târnosit paraclisul cu hramul ‘Sfântul Ilie Tesviteanul’, alături de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele Iulian Negoiță, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, părintele protoiereu Dănuț Baba de la Protoieria Mărăcineni, părintele Gheorghe Sava-Popa, directorul Seminarului Teologic din Buzău, și, bineînțeles, părintele Marian Sava, parohul Bisericii ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din Potoceni.

„Ziua de 16 octombrie a fost una deosebită pentru Parohia Potoceni, deoarece în această zi chiriarhul locului a binecuvântat osteneala de mai mulți ani a credincioșilor acestei parohii. Cea mai mare realizare cred că este întărirea atașamentului credincioșilor față de biserica lor. Prin participarea acestora, atât la lucrările de construcție, cât și la pregătirile legate de slujba sfințirii, enoriașii au căpătat convingerea că aceste lăcașuri le aparțin lor, nu preotului care a inițiat aceste lucrări”, a spus părintele paroh Marian Sava. Deși vremea a fost răcoroasă, foarte mulți credincioși din parohie și din întreaga comună Mărăcineni, una dintre cele mai mari din Buzău, au venit la eveniment. Sfânta Liturghie, săvârșită de IPS Epifanie, înconjurat de soborul de slujitori, pe o scenă ridicată în curtea bisericii, i-a bucurat pe toți participanții. Chiriarhul locului a rostit un cuvânt în care a evidențiat râvna oamenilor și buna colaborare dintre preoții slujitori. „Suntem astăzi împreună aici, mare sobor de slujitori, pentru a sfinți această capelă și casa de prăznuire zidită în cinstea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, o lucrare importantă, care a cerut multă strădanie din partea preoților de aici”, a spus IPS Arhiepiscop Epifanie.

S-a sfințit piatra de temelie pentru o nouă biserică la Pleșești

Sâmbătă, IPS Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a așezat piatra de temelie a unei noi biserici, care se construiește în Parohia buzoiană Pleșești. Cu această ocazie, Înalt Preasfinția Sa a spus: „Aici devenim mai buni, aici dobândim mântuirea sufletelor noastre dacă vom săvârși fapte vrednice de pocăință. Deci, biserica sfințită ne sfințește și pe fiecare dintre noi venind în ea și rugându-ne la Bunul Dumnezeu. Vă rugăm să nu vă opriți aici și să continuați, pentru a vedea acoperită această biserică și când se va termina să vină ceasul de a o sfinți”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…