Sfințiri de troițe în ziua Sfintei Treimi

Anul acesta, de ziua hramului Bisericii „Sfânta Treime” – Militari, preoții și credincioșii s-au bucurat de momentul binecuvântat al sfințirii noii troițe construite în stil maramureșean din curtea bisericii ridicată spre aducerea aminte și pomenirea ctitorilor, binefăcătorilor, închinătorilor, miluitorilor și a tuturor ostenitorilor acestui sfânt lăcaș, a moșilor și strămoșilor, precum și spre sănătatea urmașilor, informează Ziarul Lumina.

Tot atunci a avut loc și punerea pietrei de temelie a clopotniței ce se va construi în stil brâncovenesc. Cu acest prilej au fost binecuvântate peste 1.500 de pachete pentru credincioșii prezenți. În ajun de praznic, toți au robotit care încotro pentru a-și împlini rostul său, pentru ca toți să se împărtășească de sfintele slujbe și de lucrarea filantropică ce se desfășoară aici. Seara, a avut loc slujba Acatistului săvârșită de un sobor de 14 preoți și diaconi, din care a făcut parte și părintele protoiereu Vasile Dumitru de la Protoieria I Capitală.

La sărbătoare au fost prezenți și elevi de la școala din parohie care participă la cursurile de informatică din cadrul parohiei. De praznicul Sfintei Treimi, și credincioșii Parohiei Teșila I, din localitatea Valea Doftanei, Protoieria Câmpina, au participat la slujba de sfințire a unei troițe tradiționale amplasate pe drumul principal al localității. Slujba a fost săvârșită de cei doi preoți ai parohiei în prezența a peste 80 de credincioși. Troița a fost realizată în anul 1950 și a fost restaurată.

Comentarii Facebook


Știri recente