Sfinţirea sediului Protoieriei Buzău I

Sediul Protoieriei Buzău I a fost sfinţit, marţi, 11 noiembrie 2014, în urma unor importante lucrări de de renovare, înfrumuseţare şi amenajare a clădirii. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, în prezenţa consilierilor eparhiali, a protopopilor şi a unor preoţi de la bisericile din protoierie, după cum informează arhiepiscopiabzvn.ro

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa i-a felicitat pe toţi cei care au contribuit la modernizarea edificiului, în frunte cu părintele protoiereu Sorin Pană.

„Sunt foarte încântat şi mulţumit sufleteşte, pentru că, într-un timp relativ scurt, protoieria aceasta şi-a redobândit frumuseţea pe care, probabil, a avut-o sau poate chiar nu a avut-o, când s-a construit, întrucât i s-au adăugat foarte multe lucruri frumoase. Toate acestea au fost realizate nu pentru a demonstra ostentativ ceva cuiva, ci pentru a ne arăta respectul faţă de noi înşine, de Biserica strămoşească şi pentru a transmite şi altora că Biserica trebuie respectată. Sunt convins că frăţiile voastre, preoţii acestei protoierii, veniţi bucuroşi, mulţumiţi sufleteşte, când intraţi în această instituţie, deoarece vă reprezintă aşa cum se cuvine“, a precizat Chiriarhul Buzăului şi Vrancei.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian le-a dăruit icoane, cărţi cu conţinut religios şi calendare celor care au sprijinit renovarea spaţiului.

Protoieria Buzău I numără 94 de parohii şi 9 mănăstiri şi schituri.

Comentarii Facebook


Știri recente