Sfințirea crucii de pe cupola noului sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj

Crucea de pe cupola capelei noului sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost sfințită pe 25 martie 2013. Slujba a debutat de la ora 17 și a fost oficiată de IPS Părinte Andrei alături de PS Efrem, Episcop de Seleucia, PS Evlogie, Episcop de Adrianopol și PS Episcop Vasile Someșanul. Au participat pr. prof. dr. Vasile Stanciu, profesorii facultății și studenții teologi, potrivit radiorenasterea.ro

La final IPS Andrei le-a mulțumit celor care s-au implicat în demararea și susținerea construcției noului sediu al Facultății și le-a adresat câteva îndemnuri duhovnicești cât și studenților teologi prezenți. De asemenea decanul Facultății, pr. prof. Vasile Stanciu a făcut o scurtă evocare a vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu. Totodată a evidențiat misiunea facultății de a pregăti modele pentru societate. La final, Mitropolitul Clujului a oferit diplome de aleasă cinstire constructorilor Campusului Teologic, inginerii Vasile și Maria Bercan și arhitectului șef Marian Munteanu. Și Preasfințitul Evloghie de Adrianopol a oferit decanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj o icoană cu Sfântul Ioan de Rila, patronul spiritual al Institutului Teologic din Sofia, Bulgaria.

Construcția campusului universitar „Nicolae Ivan” a demarat în toamna anului 2011. Potrivit directorului economic al Arhiepiscopiei Clujului, Sorin Câlea, până acum s-a finalizat construcția în roșu la primul corp al clădirii. Acesta cuprinde sălile de curs și birourile administrative. In următoarele luni se vor executa lucrările de finisaje exterioare, interioare și se va finaliza construcția celui de-al doilea corp de clădire care va fi destinat cazării studenților. Vor fi puse la dispoziția tinerilor peste 100 de locuri de cazare. Noua clădire a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca urmează să fie inaugurată în toamna acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente