Sfinţirea Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socială şi Centrul de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu din Drăgăşani

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţitCentrul Multifuncţional de Asistenţă SocialăşiCentrul de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriudin Drăgăşani, judeţul Vâlcea, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

La eveniment au fost prezenţi domnul Cristian Nedelcu, primarul municipiului Drăgăşani, domnul Adrian Sanda, viceprimarul oraşului, domnul deputat Costi Rădulescu, precum şi cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor două centre.

Felicit primarul pentru iniţiativa pe care a avut-o în a ridica aceste aşezăminte şi aş vrea să menţionez că, nu cu mult timp în urmă, am sfinţit o biserică ridicată tot de domnul primar, pentru cei care îşi alină suferinţele în spitalul din Drăgăşani. Aceste centre au fost inaugurate, sfinţite şi, desigur, îşi găsesc scopul pentru care au fost ridicate. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că domnul primar al municipiului Drăgăşani, nu doar că a citit Sfânta Evanghelie, dar a şi împlinit-o. Undeva în Evanghelia după Matei se spune că noi vom fi judecaţi după faptele pe care le facem, dacă vom sări în ajutorul celor care sunt bolnavi şi a celor care sunt neputincioşi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul de binecuvântare rostit cu această ocazie.

Domnul deputat Constantin Rădulescu l-a felicitat şi el pe edilul şef al municipiului Drăgăşani pentru realizările sale. „Este o zi specială, rânduită de Dumnezeu. Trebuie să ne bucurăm de realizarea unei investiţii dedicată în primul rând copiilor, care din nefericire se află în situaţii dificile, atât ei, cât şi familiile lor. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi a echipei din cadrul Primăriei Drăgăşani a fost finalizată o investiţie realizată la standarde europene. Este o investiţie frumoasă, cu tot ceea ce trebuie pentru a-i ajuta pe copii, dar şi pe părinţii acestor copii. Cred că prezenţa ÎPS Varsanufie aici este o binecuvântare pentru noi toţi şi cred că Dumnezeu îi va asculta ruga şi ne va ocroti pe toţi”, a spus parlamentarul vâlcean la inaugurareaCentruluicare se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, oferind activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare şi consiliere pentru copiii în situaţii de risc.

Centrul de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu – Drăgăşani oferă o gama complexă de activităţi de recuperare şi reabilitare, în scopul ameliorării stării fizice şi psihice a persoanelor cu handicap, creşterii gradului de autonomie sau independenţă şi, implicit, creşterii calităţii vieţii acestor persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente