Sfințirea bisericii românești din Mejorada del Campo – Spania

Se împlinesc doi ani de când în Mejorada del Campo – Spania, cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, și sub păstorirea preotului paroh Grigore Pană, funcționează biserica ortodoxă românească cu hramul „Întâmpinarea Domnului”.

Astfel, la ceas aniversar, în data de 24 februarie 2013, biserica va fi sfințită de către doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care va aduce de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, spre a fi puse la închinare, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Biserica a funcționat un an și patru luni în incinta complexului restaurant „Los Hornos”, iar din luna august 2012 credincioșii din Mejorada del Campo și Velilla de San Antonio participă cu regularitate, în duminicile și sărbătorile de peste an, la Sfânta Liturghie. Cu ajutorul lui Dumnezeu și al românilor din cele două localități, în noul spațiu închiriat s-au făcut multe lucrări de amenajare, dat fiind faptul că aici au funcționat două ateliere auto.

„La acest eveniment au fost invitați oficiali ai Statului Român, în persoana Domnului Ambasador la Madrid, Ion Vâlcu, și a Doamnei Consul Irina Marin, dar sunt așteptați și domnii primari din Mejorada del Campo și Velilla de San Antonio”, a spus Pr. paroh Grigore Pană.

Slujba de târnosire a locașului de cult va începe la ora 9:00 și va continua cu săvârșirea Sfintei Liturghii, urmând ca, după acest moment, toți credincioșii să treacă prin Sfântul Altar, unde vor primi o iconiță și o părticică de târnoseală. Biserica va fi deschisă până la ora 24:00.

Comentarii Facebook


Știri recente