Sfințirea bisericii parohiei Sf. Mare Mucenic Gheorghe din St. Hubert, Quebec

Duminică 29 septembrie 2013 a avut loc sfințirea bisericii Sf. Gheorghe din orașul St. Hubert, provincia Québec, Canada. Parohia Ortodoxă Română Sf. Gheorghe s-a înființat în vara anului 2004, în urma inițiativei unui grup de credincioși români din regiunea Rive Sud, aflată în sudul orașului Montréal. Cererea de înființare a Parohiei a fost motivată de dorința românilor ortodocși din regiunea Rive Sud de a avea un locaș de închinare aproape, care să le răspundă nevoilor sufletești. Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi a aprobat cererea de înființare. La data de 1 iulie 2004, Înalt Prea Sfințitul Nicolae a dăruit parohiei nou înființate sfântul antimis necesar pentru oficierea Sf. Liturghii.

În ziua de 17 iulie anul 2008, parohia Sf. Gheorghe a cumpărat o proprietate, biserică și casă parohială, în orașul St. Hubert. Din anul 2008 și până în prezent s-au făcut numeroase lucrări de refacere și înfrumusețare a bisericii. Biserica a fost împodobită cu icoane bizantine, s-au făcut iconostasele mici, sfânta masă, catapeteasma.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Nicolae, de Prea Sfințitul Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina, alături de un sobor de 16 preoți și un diacon și în prezența unui număr mare de credincioși din Rive Sud, Montréal, Toronto, Ottawa și împrejurimi, potrivit romarch.org

Prezenți au fost și reprezentanți ai Consulatului General al României la Montréal, în frunte cu Doamna Consul General Lucia Iatic.

La sfârșitul slujbei, Înalt Prea Sfințitul Nicolae a adresat un frumos cuvânt de învățătură, explicând sensurile duhovnicești ale botezului noii biserici. Înalt Prea Sfinția Sa a felicitat preoții și credincioșii parohiei Sf. Gheorghe pentru eforturi și realizări, acordând Părintelui paroh Daniel Sandu distincția onorifică Crucea Patriarhală din partea PF Patriarh Daniel. De asemenea, Părintelui asistent Traian Constantin i s-a acordat distincția de iconom stavrofor. La final, preotul paroh Daniel Sandu a adresat cuvânt de mulțumire ierarhilor și preoților slujitori precum și credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente