Sfinţirea bisericii parohiei Parc Rahova 1 | Biserica înseamnă Cerul pe pământ, spune Patriarhul Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit duminică, 15 octombrie 2017, biserica parohiei Parc Rahova 1. Alături de Preafericirea Sa a slujit Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. În omilia sa, făcând referire la cuvintele Sfântului Gherman, Patriarhul Constantinopolului, Patriarhul Daniel a spus că Biserica nouă pictată înseamnă Cerul pe pământ ca pe pământeni să îi ridice duhovniceşte la Ceruri.

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a atins un subiect foarte actual pentru societatea contemporană: fericirea. Preafericirea Sa a explicat că starea de beatitudine obţinută prin viclenie, prin lene, prin hoţie nu este fericirea sfinţilor, este o bucurie de moment a demonilor.

Adevărata fericire, a spus Patriarhul Daniel, vine din legătura omului cu Dumnezeu, din fapta cea bună, cuvântul cel frumos şi mai ales din milostenie.

Milostenia acoperă o mulţime de păcate, iar milostenia pe care o facem noi zidind o biserică este mare, pentru că în Biserică vin toţi oamenii: bogaţi, săraci, tineri, vârstnicietc. Când facem bine Bisericii, facem bine întregii comunităţi.


Citește aici mai multe cuvinte de întărire duhovnicească ale Părintelui Patriarh Daniel rostite cu acest prilej 


În semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată pr. paroh Cezar Gherasim a primit Ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena pentru clerici. De asemenea, cei care s-a implicat în construirea lăcaşului de cult au primit distincţii de vrednicie.

Lăcaşul de cult a fost ridicat în opt luni şi a fost finalizat în trei ani. Piatra de temelie a fost așezată în data de 6 aprilie 2014 și, în același an, edificiul a fost sfințit cu agheasmă.

Înainte de târnosire, Preasfințitul Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul său, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit despre pilda semănătorului și a spus că noul locaș de cult face trimitere la „pământul bun” din Evanghelie.

Biserica se află pe Strada Caporal Preda 29, din sectorul 5 al Capitalei.

Foto credit: Robert Nicolae/Agenţia de ştiri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente