PS Timotei Prahoveanul: „Fericiţi sunt cei care zidesc casă lui Dumnezeu”

PS Timotei - Liturgie Parc Rahova i (16)

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat duminică,15 octombrie 2017, Sfânta Liturghie la Biserica Parc Rahova I. În cuvântul adresat credincioşilor, Preasfinţia Sa a făcut referire la vrednicia celor care au contribuit la construirea lăcaşului de cult. „Fericiţi sunt cei care zidesc casă lui Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa şi a evidenţiat că aceştia îşi trimit comoara inimii lor în Ceruri.

Cuvintele au fost adresate în contextul în care astăzi lăcaşul de cult, construit în numai trei ani, a fost sfinţit după Liturghie. Slujba a fost oficiată de Patriarhul României alături de care a slujit PS Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (detalii aici).

Făcând referire la pilda semănătorului citită în cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a mulţumit lui Dumnezeu că se mai găseşte un astfel de pământ bun, oameni care preţuiesc mai mult veşnicia decât vremelnicia şi care îşi trimit din vreme comoara în Ceruri.

Cei care au comorile ascunse în ţarini care de multe ori nu rodesc au în acele ţarini şi inima lor. Cei care împodoboesc astfel de biserici îşi trimit comoara în Ceruri din vreme pentru că acolo este şi inima lor, a subliniat Ierarhul.

În omilia Sa, PS Timotei Prahoveanul i-a îndemnat pe credincioşi să mediteze asupra pildei de astăzi şi să se gândească cu ce loc în care a căzut sămânţa se aseamănă. Totodată, Ierarhul i-a sfătuit să caute să aducă rod bogat în vederea dobândirii Împărăţiei Cerurilor şi să nu se asemene pământului pământ arid, pietros, pentru că Mântuitorul Iisus Hristos este Cel care a semănat sămânţa cea bună a Evangheliei.

Foto credit: Robert Nicolae/ Agenţia de ştiri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente