Sfințirea bisericii din Villarejo de Salvanes – Spania

Un nou locaș de rugăciune a fost sfințit în Comunitatea de Madrid duminică, 3 februarie 2013. Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a oficiat slujba de sfințire și Sfânta Liturghie arhierească în noul spațiu de slujire al Parohiei „Cuviosul Ioan de la Prislop” din Villarejo de Salvanes. Români îmbrăcați în straie populare românești și-au așteptat ierarhul la ora 9.00, cu pâine și sare, așa cum e tradiția noastră.

După slujba de sfințire, Preasfințitul Timotei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de preoți și diaconi, explicând la final rânduiala astfel încât fiecare creștin prezent să o poată înțelege. De asemenea, Preasfinția Sa le-a adresat câteva învățături desprinse din pericopa evanghelică a acelei duminici.

„Dumnezeu nu poate să intre în sufletul nostru dacă noi nu Îi deschidem ușa pe dinăuntru, așa cum a făcut-o Zaheu vameșul. De ce ne sfințim bisericile? Pentru ca Dumnezeu să locuiască în ele, să intrăm în casa Domnului, să ne întâlnim cu Hristos, să ne unim cu Hristos, pentru că doar atunci vom găsi mântuirea. Și cum ne unim cu Hristos? Prin jertfa cea de sânge care se găsește pe Sfânta Masă pe care am sfințit-o astăzi”, a spus Părintele Episcop Timotei.

La final, părintele paroh Sebastian Hârț i-a adresat mulțumiri Preasfințitului Timotei pentru bucuria de a veni în mijlocul lor și de a le sfinți spațiul lor de slujire, dăruindu-i în semn de recunoștință o icoană cu chipul Sfântului Ioan de la Prislop.

Comentarii Facebook


Știri recente