Sfințirea bisericii din Săliștea Nouă

Credincioșii Parohiei Săliștea Nouă din comuna clujeană Baciu au participat duminica aceasta în număr mare la primele slujbe oficiate în noua lor biserică. De dimineață, cu mic cu mare au luat parte la târnosirea lăcașului de cult cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”. Sfințirea a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează TRINITAS TV. Ierarhul a săvârșit apoi Sfânta Liturghie.

Parohia Săliștea Nouă este tânără, fiind înființată după 90. Din 1992 și până în prezent slujbele erau oficiate într-o capelă. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 2012, pe un teren care a aparținut Primăriei Baciu.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a oferit distincția „Crucea Transilvană” și diplome de cinstire tuturor celor care au contribuit la edificarea lăcașului de cult. Au participat autorități locale și județene, preoți și credincioși din Eparhie, dar și din alte zone ale țării.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre Sf. Ap. Petru şi Pavel: Diferiți ca temperament și cultură, dar cu foarte multe daruri și virtuți în comun

Patriarhul Daniel a vorbit miercuri în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală despre trăsăturile, viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cinstiţi în 29 iunie. ”Considerați primul şi ultimul dintre apostoli Patriarhul României…