Sfințirea bisericii din Iacobeni, în duminica a XIX-a după Rusalii

Biserica din localitatea clujeană Iacobeni a fost sfințită astăzi, 29 septembrie 2013, de către ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Slujba de târnosire a noului locaș de cult cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a fost oficiată în sobor de preoți și diaconi, de la ora 8:30. Din sobor a făcut parte și protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan.

Aceasta a fost urmată de oficierea Sf. Liturghii Arhierești, pe o scenă special amenajată în curtea bisericii. După momentul citirii pericopei evanghelice, ÎPS Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură despre iubirea vrăjmașilor, prinicipala temă a Evangheliei de astăzi: „Dacă suntem sinceri recunoaștem că încă nu am ajuns perfecți și nu-i prea putem iubi pe vrăjmași. Ori Domnul nostrum Iisus Hristos, în Evanghelia de astăzi, tocmai lucrul acesta ne învață, să îi iubim pe vrăjmașii noștrii. ”

Au luat parte la cele două slujbe mulțime de credincioși din localitate și din împrejurimi, precum și oficialități locale și județene.

La final, potrivit Radio Renașterea, ÎPS Andrei a acordat distincții din partea Arhiepiscopiei Clujului, celor care s-au implicat în edificarea acestui locaș de rugăciune. Părintele paroh Dan Paul Ovidiu a fost ridicat în rangul de iconom, iar domnul Onacă Vasile, principalul ctitor al locașului de cult, a primit Crucea Transilvană. Totodată, ÎPS Andrei a dăruit diplome de aleasă cinstire altor ctitori și binefăcători ai bisericii.

Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Iacobeni a fost construită între anii 2007-2013. Piatra de temelie a fost pusă pe 18 martie 2007 de către PS Episcop Vasile Someșanul. În parohia Iacobeni mai există o Biserică veche cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”, ce se află într-o stare avansată de degradare.

Comentarii Facebook


Știri recente