Sfințirea bisericii din Iacobeni, în duminica a XIX-a după Rusalii

Biserica din localitatea clujeană Iacobeni a fost sfințită astăzi, 29 septembrie 2013, de către ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Slujba de târnosire a noului locaș de cult cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a fost oficiată în sobor de preoți și diaconi, de la ora 8:30. Din sobor a făcut parte și protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan.

Aceasta a fost urmată de oficierea Sf. Liturghii Arhierești, pe o scenă special amenajată în curtea bisericii. După momentul citirii pericopei evanghelice, ÎPS Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură despre iubirea vrăjmașilor, prinicipala temă a Evangheliei de astăzi: „Dacă suntem sinceri recunoaștem că încă nu am ajuns perfecți și nu-i prea putem iubi pe vrăjmași. Ori Domnul nostrum Iisus Hristos, în Evanghelia de astăzi, tocmai lucrul acesta ne învață, să îi iubim pe vrăjmașii noștrii. ”

Au luat parte la cele două slujbe mulțime de credincioși din localitate și din împrejurimi, precum și oficialități locale și județene.

La final, potrivit Radio Renașterea, ÎPS Andrei a acordat distincții din partea Arhiepiscopiei Clujului, celor care s-au implicat în edificarea acestui locaș de rugăciune. Părintele paroh Dan Paul Ovidiu a fost ridicat în rangul de iconom, iar domnul Onacă Vasile, principalul ctitor al locașului de cult, a primit Crucea Transilvană. Totodată, ÎPS Andrei a dăruit diplome de aleasă cinstire altor ctitori și binefăcători ai bisericii.

Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Iacobeni a fost construită între anii 2007-2013. Piatra de temelie a fost pusă pe 18 martie 2007 de către PS Episcop Vasile Someșanul. În parohia Iacobeni mai există o Biserică veche cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”, ce se află într-o stare avansată de degradare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…