Sfințirea bisericii Buna Vestire din Laslea

Sute de credincioși au participat în a patra Duminica după Învierea Domnului la sfințirea bisericii Buna Vestire din Laslea, localitate cu bogata tradiție, aflată în apropierea Mediașului. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Victor Stoica. Datorita numărului mare de credincioși prezenți, evenimentul a avut loc pe o scenă amplasată în apropierea vechiului lăcaș de cult.

„Ne-a ajutat bunul Dumnezeu ca astăzi să săvârșim o lucrare istorică, sfințirea unei biserici construită în perioada de suferință a Mitropoliei Ardealului, de la desființarea ei la 1700 și până la 1864. Biserica a fost construită în această perioadă, nu a fost sfințită de episcop, de aceea s-a zidit altarul după ce Biserica a fost refăcută și împodobită cu pictură”, a spus ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Biserica Buna Vestire din Laslea a fost ridicată în prima decadă a secolului al optsprezecelea și a fost înzestrată cu icoane donate de Mănăstirea Neamț. Zidită pe un loc mlăștinos, biserica suferă avarii, prin prăbușirea boltei de pe naos, în 1836, însă este renovată în 1852. În ultimii ani lăcașul de închinare a trecut prin noi lucrări de reabilitare și întrucât nu fusese niciodată zugrăvită, a primit o pictură nouă.

La finalul evenimentelor prilejuite de târnosire bisericii Buna Vestire, toți ctitorii lăcașului de închinare au primit acte de cinstire din partea ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente