Sfințirea așezământului social din Parohia Frumosu, Protopopiatul Ceahlău

Așezământul social al parohiei Frumosu – Farcașa, Protopopiatul Ceahlău, județul Neamț, a fost sfințit, ieri, 3 martie 2013, de un sobor de preoți, în prezența a numeroși credincioși din parohie. Construcția clădirii, care cuprinde la etaj locuința pentru preotul paroh, a început în urmă cu doi ani, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Ne bucurăm că am ajuns în ziua în care să sfințim casa de prăznuire și bucătăria. Cu acest prilej am înălțat rugăciuni de mulțumire pentru ajutorul primit în acești doi ani. Cele 120 de familii din parohia noastră au posibilități materiale reduse. Cu toate acestea, oamenii s-au mobilizat și au reușit să sprijine ridicarea așezământului social. Enoriașii parohiei noastre s-au bucurat astăzi (n.r. ieri) de o zi frumoasă de primăvară în care și-au văzut visul împlinit. Nădăjduim că în perioada următoare vor fi terminate lucrările la casa parohială”, a spus părintele paroh Constantin Apopei, care a menționat că Primăria Farcașa a ajutat cu material lemnos la ridicarea noului edificiu.

Părintele Ionel Cuțuhan, protopop al Protopopiatului Ceahlău, a adresat binefăcătorilor și enoriașilor un cuvânt de mulțumire.

„Părintele protopop Ionel Cuțuhan este fiu al satului Frumosu, astfel că ne-a ajutat în măsura posibilităților la ridicarea casei sociale. În același timp, pr. protopop Ionel Cuțuhan a apreciat efortul enoriașilor noștri, care și-au unit eforturile pentru finalizarea acestei lucrări”, a adăugat pr. paroh Constantin Apopei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…