Sfințire de troiță și lansare de carte la Galați

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos la Școala Gimnazială „Constantin Ghe. Marinescu” din Galați a avut loc un dublu-eveniment: sfințirea unei troițe noi ridicate în curtea școlii și festivitatea de lansare a patru cărți, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfințire a troiței celei noi de către Înaltpreasfințitul Casian, înconjurat de un sobor de preoți, în prezența cadrelor didactice, a unor personalități culturale de la Universități din Iași, București, Chișinău și Galați, a reprezentanților autorităților locale și județene, precum și a elevilor.

Troița a fost confecționată cu sprijinul nemijlocit al profesorului și omului de cultură, acad. Constantin Gheorghe Marinescu de la Universitatea „Apollonia” din Iași și amplasată în curtea școlii gimnaziale ce-i poartă numele la Galați.

La final, pentru merite deosebite pe plan cultural-bisericesc, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a conferit acad. Constantine Ghe. Marinescu distincția „Vrednicia Andreiană”, iar celor prezenți le-au fost oferite iconițe.

Evenimentul a continuat cu festivitatea de lansare a patru volume având ca autor pe prof. univ. dr. Constantin Ghe. Marinescu: „Quo vadis națiunea și Uniunea Europeană?”, „Profesorului Universitar Dr. Vasile Burlui – 70 – O viață consacrată învățământului, cercetării științifice și creației literare” „Valori ale Bisericii Ortodoxe Române în lucrările prof. univ. dr. doc. Constantin Ghe. Marinescu” și „Scriitori și cărturari români”, în paginile cărora se regăsesc personalități și ierarhi de seamă ai Bisericii noastre.

La final, prof.univ.dr. Vasile Burlui, președintele Universității Apollonia” din Iași și reprezentant al Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni a conferit Chiriarhului Dunării de Jos medalia „Columna lui Traian”.

Comentarii Facebook


Știri recente