Sfinţire de catapeteasmă la Victoria

În ziua sărbătorii Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, miercuri, 24 iunie 2015, IPS Mitropolit Laurenţiu a sfinţit catapeteasma Bisericii “Sfântul Ilie” din oraşul Victoria, judeţul Braşov, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La ceremonie au participat protopopul de Făgăraş 2, Ion Tărcuţă, parohii din oraşul Victoria, preoţi de la parohiile învecinate şi câteva sute de credincioşi.

Preotul paroh Adrian Gheorghe Magda i-a mulţumit ierarhului pentru vizita făcută la Victoria şi pentru cuvintele duhovniceşti adresate credincioşilor, iar la final, grupul de copii “Zestrea Buciumului”, condus de pr. Marius Corlean şi doamna preoteasă Natalia Corlean, a interpretat cântece patriotice şi religioase.

Locaşul de închinare este pregătit pentru pictură şi, prin eforturile credincioşilor şi ale autorităţilor locale, Biserica “Sfântul Ilie” din Victoria devine un important loc de spiritualitate în oraşul de la poalele Munţilor Făgăraş, localitate unde până la evenimentele din 1989 nu exista nici un locaş de închinare.

Comentarii Facebook


Știri recente