Sfințire de capelă la Strehaia

Sute de credincioşi mehedințeni s-au împărtășit duminică, 18 ianuarie 2015, de alese bucurii duhovnicești. În biserica parohiei “Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strehaia, ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, având alături un sobor de preoți și diaconi.

„Încă de la orele dimineţii, sfântul locaș de închinare a devenit neîncăpător pentru mulţimea drept-slăvitorilor creștini ce au ţinut să ia parte atât la comuniunea euharistică cât şi la sfințirea capelei mortuare din curtea bisericii. Răspunsurile stranei au fost date de către grupul psaltic “Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Turnu Severin. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa s-a referit la pericopa evanghelică a celor 10 leproşi, arătând că fiecare credincios este recunoscător lui Dumnezeu, atât prin participarea la sfintele slujbe cât şi prin respectarea poruncilor divine”, ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi a Strehaiei.

După Sfânta Liturghie s-a mers în procesiune în curtea bisericii, unde a fost sfinţită capela mortuară.

Aceasta a fost ridicată prin osteneala părintelui paroh Irinel Troacă şi a părintelui slujitor Cristian Gîrniţă, ajutați de comunitatea locală.

Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care și-au adus contribuția la construirea acestui spațiu destinat săvârșirii slujbelor de înmormântare și parastaselor, arătând că Biserica Ortodoxă pune un accent deosebit pe cultul morților.

Comentarii Facebook


Știri recente