Sfințire de biserică la parohia „Sfântul Nicolae” Oltenița

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit duminică, 19 mai 2013, slujba de sfințire a Sfintei Mese, a Proscomidiarului, a veșmântului pictural și a lucrărilor exterioare la biserica cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ierarh Alexandru și Sfântul Sfințit Mucenic Antim, catedrală a Olteniței.

Din soborul slujitor au făcut parte și preacucernici părinți consilieri, preacucernici părinți protopopi și preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre femeile mironosițe, despre rolul femeii creștine în familie, în biserică și în societate. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, înconjurat de soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători și a oferit diplome de ctitor mai multor credincioși care au ajutat renovarea bisericii, potrivit sf.esc.ro.

La acest moment istoric toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente