Sfințire de biserică la Mănăstirea Plătărești

Duminică, 21 aprilie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit biserica mănăstirii cu hramurile Sfântul Proroc Ilie și Sfântul Mucenic Mercurie, potrivit sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat părintele exarh, Arhimandritul Rafail Mîț, preacuvioși părinți stareți, părintele consilier Daniel Enașcu, părintele Marian Necula Protopop de Oltenița și un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre ultimul drum pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a făcut spre Ierusalim, înainte de Sfintele Sale Patimi, despre porunca slujirii pe care a dat-o ucenicilor Săi și despre răscumpărarea pe care ne-a dăruit-o jertfa Sa pe Cruce.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a hirotesit pe preacuvioasa maică stareță Varvara Arnăutu întru stavroforă, oferindu-i „Crucea Sloboziei”, iar pe preacucernicul părinte Casian Luis Enache l-a hirotesit întru sachelar.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei, înconjurat de soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători.

La acest moment istoric pentru Mănăstirea Plătărești, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente