Sfințire de biserică în orașul Ștefănești din județul Argeș

În orașul Ștefănești din județul Argeș, credincioșii din cartierul Zăvoi au avut bucuria, astăzi, 11 aprilie 2013, de a participa la slujba de sfințire a noii biserici cu hramurile: Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica și Acoperământul Maicii Domnului. Aceasta a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul eparhiaargesului.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic noua biserică din orașul Ștefănești a fost ridicată între anii 2003-2012 pe un teren donat de familia Biruta Ionel.

Pictura în tehnica fresco a fost realizată între anii 2009-2011 de pictorul Preot Cârstina Gheorghe din Parohia Dragoslavele. Catapeteasma bisericii a fost realizată în localitatea Cracăul Negru fiind donată de Valeria Haller Hirsch. Policandrele și Sfintele Vase au fost donate de familia Pastiu Gheorghe și Maria din Pitești.

La toate lucrările de zidărie și pictură au contribuit membrii Consiliului Parohial și credincioșii din parohie. Un ajutor important a venit din parohiile vecine și de la credincioșii din municipiul Pitești.

O contribuție deosebită a venit din partea primăriei orașului Ștefănești care a oferit parohiei materiale de construcții.

Lucrările s-au desfășurat sub directa supraveghere a biroului Economic și Construcții din cadrul Eparhiei Argeșului și Muscelului, direct responsabili fiind preotul paroh Biolan Cristian Constantin ajutat de preotul Zinculescu Ioan Relu.

Pentru eforturile deosebite depuse în ultimii zece ani, părintele paroh Biolan Cristian Constantin a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente