Sfințire de biserică în municipiul Botoșani

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, va sfinți mâine dimineață Biserica „Buna Vestire” din Botoșani. Târnosirea va fi urmată de Sfânta Liturghie.

Lăcașul de închinăciune care urmează a fi sfințit se află în cartierul Primăverii, una dintre zonele mai noi ale orașului. Parohia a fost înființată în 1995, iar după obținerea terenului, în scurt timp s-a ridicat o biserică de lemn dotată cu toate obiectele liturgice. De asemenea, s-a construit o casă socială și alte anexe, iar din 2010 s-a ridicat biserica de zid ce va fi sfințită mâine. „Primul paroh al acestei parohii a fost pr. Emilian Hrubaru, care a construit un paraclis din lemn. În anul 2010 a început să se ridice noua biserică”, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. paroh Dan Afloarei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…