Sfințire de biserică brâncovenească în mijlocul Ardealului. „Aici vă nutriți cu cea mai de preț hrană”

Prezent la slujba de sfințire a bisericii din comunitatea parohială „Sfântul Matei” din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului le-a amintit credincioșilor că „adevăratul ospăț de Crăciun îl constituie Sfânta Împărtășanie”.

Ierarhul a felicitat întreaga comunitate pentru efortul depus și a subliniat necesitatea participării creștinului la Sfânta Liturghie: „Noi cei poftiți la sărbătoarea dumneavoastră, la bucuria dumneavoastră, vă felicităm din tot sufletul și vă urăm sănătate, să vă bucurați de această biserică frumoasă. Să participați aici la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, pentru că este ospățul credinței, aici vă nutriți cu cea mai de preț hrană, cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos”.

Slujba de sfințire a bisericii „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” și „Duminica Sfinților Români” din Cluj-Napoca a avut loc duminică, 12 decembrie. După târnosire, a fost săvârșită pentru prima dată Sfânta Liturghie.

Lăcașul de cult a fost construit, în stil brâncovenesc, între anii 2005-2021.

„Trăim un moment de aleasă bucurie duhovnicească”, a spus la finalul slujbei părintele paroh Marian Andreica, „bucurie pe care, cred, că au împărtășit-o cu noi toți cei care au fost prezenți la această Liturghie arhierească. Pentru că am văzut astăzi cum toată munca, osteneala, dragostea, jertfa, pe care le-am clădit în zidul acestei biserici au rodit într-o măreață biserică, într-un adevărat chivot brâncovenesc, aici în mijlocul Ardealului”.

După slujbă, pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Marian Andreica.

Biserica a fost realizată după un proiect al arhitectului Livia Câlția și inginerului Ioan Sora, din București.

Foto: Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente