Sfințire de altar la Torino

Duminică, 14 octombrie 2012, a XXI a după Rusalii (a Sfinților Părinți de la Sinodul VII Ecumenic), la prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, de la Paris, și Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preacucernicul Părinte Protopop Lucian Rosu, Protopopiatul Piemonte II, au slujit la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Torino (I), păstorită de Preacucernicul Părinte Gheorghe Vasilescu – Protopop Onorific, după cum informează episcopia-italiei.it.

Cu această ocazie, a fost sfințit altarul bisericii, prin punere de sfinte moaște. Altarul a fost închinat Sfintei Parascheva, Sfântului Ierarh Nicolae și Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Pentru bogata activitate desfășurată de-a lungul celor peste 30 de ani de activitate pastorală, misionară și socială, Preacucernicul Părinte Gheorghe Vasilescu a primit Crucea Mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente