Sfinții Trei Ierarhi s-au luptat toată viața să păstreze dreapta credință – Arhiepiscopul Ciprian

„Sfinţii Trei Ierarhi s-au luptat toată viața, prin cuvânt și faptă, să păstreze dreapta credință, așa cum a fost ea împărtășită Apostolilor de Mântuitorul Iisus Hristos, pe care noi trebuie să o prețuim și să o transmitem neștirbită copiilor și nepoților noștri”, a spus miercuri la Buzău Arhiepiscopul Ciprian.

Cuvântul ierarhului

Cu prilejul cinstirii ocrotitorilor Seminarului Teologic Ortodox din municipiu, Părintele Arhiepiscop a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală, unde le-a vorbit profesorilor și elevilor despre virutiţe celor trei corifei ai Ortodoxiei.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, cei trei sfinţi „au fost călăuze duhovnicești și teologice pentru toate generațiile de ierarhi care au slujit Biserica de-a lungul timpului și la toate popoarele”.

Slujbă în amintirea profesorilor şi a ctitorilor

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii Catedralei Arhiepiscopale, profesorii și elevii Seminarului buzoian, trecuți la cele veșnice.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un program de cântece religioase și patriotice, susținut de Corul „Credo in Deo” și Corul Bizantin ale Seminarului Teologic din Buzău.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente