Sfinţii Cuvioşi Natan, Sila şi Paisie iubeau rugăciunea şi liniştea – Episcopul Damaschin Dorneanul

Episcopul Damaschin Dorneanul a spus miercuri la Mănăstirea Sihăstria Putnei că „Sfinţii Cuvioşi Natan, Sila şi Paisie iubeau rugăciunea şi liniştea”.

În ziua de pomenire a sfinţilor, ale căror moaşte sunt aşezate la această mănăstire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a explicat că cei trei sfinţi s-au retras la Mănăstirea Sihăstria Putnei „pentru a se ruga cu mai multă dragoste lui Dumnezeu”.

În acest context, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a îndemnat la rugăciune mai intensă şi la rezervarea timpului necesar pentru a purta dialogul cu divinitatea.

„Nu ne putem retrage din îndatoririle zilnice, dar dacă vrem să facem o rugăciune cu adunare în sine trebuie să ne rezervăm timp pentru asta”.

„Ne plângem că nu avem timp pentru rugăciune, dar dacă ne facem un examen serios vedem că foarte mult timp pierdem cu lucruri de mai mică importanţă şi chiar nefolositoare”, a spus Părintele Episcop care este legat duhovniceşte de Sihăstria Putnei.

Episcopul a fost închinoviat la străvechea vatră monahală în data de 19 iulie 2004, apoi tuns în monahism în 18 decembrie 2005.

Cei trei sfinţi amintiţi, alături de Sfântul Iacob Putneanul, au fost canonizaţi recent de Biserica Ortodoxă Română.

Proclamarea solemnă a canonizării lor a avut loc în 14 mai 2017 în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente