Sfinții Arhangheli cinstiți în Sudul Basarabiei: Pelerinaj pedestru la Manta

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a slujit luni în satul Manta din raionul Cahul, Republica Moldova, la hramul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, serbat conform calendarului nerevizuit.

Manifestările religioase au debutat duminică seară cu procesiunea „Drumul luminilor”.

Pelerinajul pedestru de aproximativ trei kilometri a presupus purtarea în procesiune a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae de la paraclisul satului Pașcani la biserica din satul Manta. Fragmentul de moaște face parte din patrimoniul Centrului Eparhial de la Cahul și a fost dus în comuna Manta cu ocazia sărbătorii Sfinților Arhangheli.

Luni, la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Veniamin le-a vorbit credincioșilor despre textul evanghelic al sărbătorii și i-a îndemnat să păstreze o legătură strânsă cu cei care au fost consacrați să îi călăuzească spre mântuire.

Ierarhul le-a vorbit oamenilor despre existența lumii nevăzute și de faptul că îngerii ar trebui să fie mai des chemați în rugăciuni pentru a mijloci la tronul Sfintei Treimi.

La finalul slujbei, PS Veniamin a făcut aprecieri la adresa membrilor comunității pentru lucrările efectuate la biserică și a dăruit preotului paroh o cruce de binecuvântare.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente