Sfintele moaște ale Sfântului Antonie de la Iezer la hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Joi, 9 mai 2013, în Săptămâna Luminată, Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sfântul locaș are hramurile „Învierea Domnului” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”. La această sărbătoare duhovnicească la Catedrala Episcopală au fost aduse preacinstitele moaște ale Sfântului Antonie de la Schitul Iezer din județul Vâlcea de către o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează arhiram.ro

Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe esplanada din fața Catedralei Episcopale de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, ce a avut alături un sobor de arhierei, preoți și diaconi. Din soborul de arhierei au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Părinte Guri, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox al românilor din Europa de Nord și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Răspunsurile la strană au fost date de către corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei ipodiaconul Dumitru Leontin Stăiculescu.

Pentru cinstirea Sfântului Cuvios Antonie, care a binecuvântat cetatea Severinului, Centrul Eparhial a realizat icoane cu chipul Sfântului și un CD audio cu Viața și Acatistul, ne informează episcopiaseverinului.ro.

De la Drobeta Turnu Severin, sfintele moaște ale Cuviosului Antonie vor fi purtate în pelerinaj în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente