Sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Casian din Tulcea

Joi, 20 iunie a.c. la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a avut loc festivitatea de încheiere a cursurilor din acest an școlar, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Manifestările au debutat cu Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în Capela Seminarului de către Preasfinția Sa Visarion episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în prezența profesorilor și a elevilor.

La sfârșitul slujbei Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură legat de misiunea elevilor seminariști în viața societății și responsabilitățile pe care aceștia le au în procesul de implementare a valorilor creștine în rândul tinerilor. Un îndemn aparte a fost adresat și absolvenților anului IV.

Au fost împărțite apoi premii elevilor merituoși, premii constând în cărți și sume de bani după care absolvenții din acest an au predat clopoțelul și cheia școlii colegilor lor din anul al III – lea.

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea se află în cel de al 21 – lea an al existenței sale în decursul căreia au absolvit 17 promoții de elevi seminariști.

Comentarii Facebook


Știri recente