Sfântul Voievod Ștefan cel Mare sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Credincioșii ortodocși din municipiul Râmnicu Vâlcea au trăit astăzi, 2 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, o aleasă bucurie duhovnicească. La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai catedralei, a oficiat Sfânta Liturghie, informează arhiram.ro

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Uță Florentin Filaret pe seama Mănăstirii Pătrunsa din localitatea Bărbătești, Protopopiatul Horezu, județul Vâlcea.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Episcop Emilian a vorbit credincioșilor despre viața și ctitoriile Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. „O zi de sărbătoare pentru Biserica noastră pentru că astăzi cinstim unul dintre sfinții neamului românesc, pe Sfântul Voievod Ștefan, cel care a condus Moldova în secolul al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea. Alături de alți voievozi a fost trecut în rândul sfinților datorită contribuției sale la păstrarea și apărarea credinței ortodoxe, dar și pentru ctitorirea de biserici și mănăstiri.”, a subliniat Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul de psalți al Catedralei Arhiepiscopale condus de Părintele Arhid. Marius Moscalu.

La slujba de astăzi de la Catedrala Arhiepiscopală au luat parte credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea.

La ieșirea din Catedrală Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a binecuvântat un grup de copii însoțit de doamna Alina Nicola, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, care desfășoară pe perioada vacanței școlare diferite activități cu scop formator și recreativ în cadrul programului „Atelierul de Vacanță”.

Comentarii Facebook


Știri recente