Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor de la Spitalul „Marie Curie”

Sfântul Stelian Paflagonul este și ocrotitorul Capelei Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Curie” din Capitală. La Sfânta Liturghie au participat angajați ai instituției medicale, părinți ai căror copii sunt internați aici, dar și credincioși din parohii bucureștene. Ca întotdeauna, slujba de hram a fost urmată de parastasul pentru cadrele medicale și copiii trecuți la Domnul în acest spital, dar și pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult, printre aceștia numărându-se cunoscutul chirurg Alexandru Pesamosca, îngropat în apropierea bisericuței.

„Biserica deservește cu prioritate Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Marie Curie”, dar și copiii asistați din punct de vedere medical în centrul din curtea spitalului, centrul Robănescu, copii cu deficiențe psiho-locomotorii. Această biserică pentru spitalul de copii a luat ființă prin purtarea de grijă în mod special a dl. profesor Alexandru Pesamosca, marele chirurg al românilor care a fost o fire credincioasă și doritoare ca Hristos să fie în preajma sa”, după cum a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Mihai Dinu, Capela Spitalului „Marie Curie”.

Prezența unui lăcaș de rugăciune în incinta spitalului a fost mai mult decât necesară. Pe lângă Sfânta Liturghie din duminici și sărbători, aici se oficiază și alte slujbe.

Piatra de temelie a Capelei din incinta Spitalului Budimex a fost pusă în anul 1997. Lăcașul de cult îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente