Sfântul Stelian cinstit în cartierul piteștean Prundu

Credincioșii piteșteni din cartierul Prundu, zona Metabet, au sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram al bisericii închinat Sfântului Cuvios Stelian, ocrotitorul pruncilor. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi

În cuvântul de învățătură, după cum ne-a transmis pr. Necul Ciprian, Înaltpreasfinția Sa a amintit de rolul deosebit pe care îl are familia în creșterea și educarea pruncilor și totodată a adresat mulțumiri celor care au contribuit la ridicarea acestui nou sfânt altar în municipiul Pitești.

Cu această ocazie familiile ctitorilor principali: Pănescu Constantin și Paul Zamfir, au primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului ordinul” Sfântul Neagoe Vodă Basarab„, pentru contribuția adusă la realizarea acestui proiect deosebit.

Această nouă parohie a fost înființată în data de 1 august 2009 prin binecuvântarea Chiriarhului Argeșului și Muscelului și prin bunăvoința domnilor Pănescu Constantin și Paul Zamfir care au donat terenul și au contribuit în proporție de 80% la ridicarea bisericii. Biserica a fost sfințită în 10 iunie 2012, având două hramuri: Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Cuvios Stelian, ocrotitorul pruncilor.

După obținerea autorizației de construcție, piatra de temelie a fost așezată în anul 2010. Toate lucrările s-au executat sub directa îndrumare a Înaltpresfințitului Părinte Calinic, preot slujitor fiind părintele Burulean George.

Părintele Burulean George a fost hirotonit în anul 1995 pentru parohia Furduiești din protopopiatul Topoloveni, unde a primit distincția de iconom stavrofor. În anul 2009 se transferă în municipiul Pitești unde a reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu și al ctitorilor, să ridice noua biserică, într-o parohie cu peste 700 de familii.

Prin bunăvoința ctitorilor principali amintiți mai sus , dar și prin donațiile oferite cu multă dragoste de credincioșii parohiei, la noua biserică construită în cartierul Prundu, zona Metabet Lânărie, se vor executa în anul 2013 lucrările la pictura interioară.

Comentarii Facebook


Știri recente