Sfântul Sinod al Bisericii Poloniei a delegat un ierarh pentru ITO 2018. Ce alte decizii au fost luate

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Poloneze s-a întrunit în ședință de lucru marți, 6 martie 2018, pentru a discuta probleme bisericești de ordin intern și extern. Potrivit comunicatului cancelariei sinodale, ședința a fost prezidată de Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii.

Episcopii au luat act de cazurile de încălcare a disciplinei bisericești de către unii clerici din Patriarhia Ecumenică. De asemenea, au discutat despre legăturile dintre Biserica Ortodoxă Bulgară și Biserica Ortodoxă din Republica Macedonia.

Ca urmare a invitației primite din partea Patriarhiei Române, Mitropolitul Sava al Varșoviei a delegat pe Preasfințitul Părinte Atanasie, Episcop de Lodz și Poznan, să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Sibiu, împreună cu două persoane din Frăția Tinerilor Ortodocși din Polonia.

În cadrul ședinței, data de 25 august 2018 a fost stabilită ca zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Au fost purtate discuții referitoare la dialogul Bisericii Ortodoxe cu reprezentanții comunităților evreiești.

De asemenea, Sinodul Bisericii Autocefale a Poloniei a stabilit programul festivităților dedicate împlinirii a 100 de ani de independență a Republicii Polonia, care va include manifestări în fiecare eparhie. Evenimentul central va avea loc în Varșovia, în data de 28 octombrie 2018.

În comunicatul cancelariei Sfântului Sinod sunt menționate două vizite importante care vor avea loc anul acesta. Mitropolitul Tihon al Bisericii Ortodoxe din America (OCA) va vizita Polonia în perioada 17-22 august, iar Patriarhul Teodor al Alexandriei este așteptat să viziteze Biserica Ortodoxă Poloneză în perioada 17-25 septembrie 2018.

Comunicatul se încheie cu o informare privind ceremonia de așezare a sfintei cruci pe turla principală a Catedralei Sfânta Sofia din Varșovia, care va avea loc sâmbătă, 19 mai.

Foto: DECR

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…