Sfântul Serafim de Sarov va fi sărbătorit la Biserica Tabacu din Capitală

Sfântul Serafim de Sarov va fi sărbătorit joi în Capitală, la Biserica „Sfântul Nicolae”-Tabacu.

În lăcaşul de cult se află un fragment din moaştele Sfântului Serafim, care a fost adus la București de Patriarhul Rusiei, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.

Racla cu sfintele moaște a fost dăruită ulterior Bisericii Sfântul Nicolae Tabacu din Capitală, în cadrul unui moment solemn care a avut loc în Salonul Sfinților români din Reședința patriarhală în data de 2 noiembrie 2017.

Programul liturgic

Sărbătoarea hramului va începe miercuri seara cu slujba Privegherii.

„În ajun, de la ora 18:00, va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia şi Utrenia. În ziua de pomenire a aflării moaştelor sau a canonizării Sfântului Cuvios Serafim în anul 1903, în biserica Sfântul Nicolae – Tabacu va fi săvârşit Acatistul Sfântului Serafim, de la ora 8:00, urmat de Dumnezeiasca Liturghie”, a declarat părintele paroh Eugeniu Rogoti pentru Agenția de știri Basilica.

Sfântul Serafim a fost un ascet rus care a vieţuit în Mănăstirea Sarov din Rusia. Este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi din lumea ortodoxă, mare făcător de minuni, cultul său luând amploare în secolul XX. Data sa de prăznuire este 2 ianuarie, iar în alte biserici şi 19 iulie, ziua aflării moaştelor sale.

Parohia Sfântul Nicolae Tabacu din București este frecventată de comunitatea ortodoxă rusă din Capitală.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente