Sfântul Maslu de obşte în Parohia Militari I din Capitală

Vineri, 13 martie, în biserica Parohiei Militari I cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“ din Protopopiatul Sector 6 Capitală a avut loc la ceas de seară slujba Sfântului Maslu de obşte la care au participat credincioşi din parohiile cartierului Militari, informează Ziarul Lumina. Din soborul de slujitori care a săvârşit această slujbă au făcut parte părintele protopop Costel Burlacu, părintele prof. dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi parohul bisericii-gazdă, ceilalţi slujitori ai acestei biserici, precum şi preoţi de la celelalte parohii din cartier. La final, au avut loc rugăciuni de binecuvântare a credincioşilor şi a prinoaselor aduse de ei cu prilejul acestui ceas de bucurie duhovnicească.

Părintele protopop Costel Burlacu a ţinut un cuvânt de învăţătură despre importanţa postului, a rugăciunii şi a faptelor bune în această perioadă de pregătire pentru întâmpinarea după cuviinţă a Mântuitorului Iisus Hristos cel înviat. „În această perioadă de bucurie duhovnicească, să avem puterea de a ne ridica şi să pregătim untdelemnul postului, al lacrimilor, al rugăciunii şi al stăruinţei în fapte bune pentru a ţine aprinsă candela sufletului nostru pentru venirea Mântuitorului Hristos. Să stăruim în cele duhovniceşti, în tot ceea ce este frumos şi plăcut lui Dumnezeu cu nădejdea că Hristos ne va primi la El pe noi toţi“, a spus pr. protopop Costel Burlacu.

În încheiere, părintele paroh Ştefan Buchiu a mulţumit părintelui protopop pentru prezenţa la această slujbă, precum şi tuturor celorlalţi fraţi preoţi care împreună cu credincioşii lor s-au rugat şi s-au bucurat la acest moment liturgic şi misionar, subliniind importanţa împreunei-slujiri şi a conlucrării dintre preoţi şi credincioşi pentru toate activităţile misionar-liturgice şi sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente