Sfântul Ioan Rusul în Catedrala din Urziceni

Pentru al cincilea an consecutiv, în Postul Mare, credincioșii din Protopopiatul Urziceni se întâlnesc tainic cu sfinții lui Dumnezeu. Joia trecută, cu binecuvântarea Episcopului Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Vincențiu, și a Episcopului Giurgiului, Preasfințitul Ambrozie, au fost aduse spre închinare în Catedrala din Urziceni moaștele Sfântului Ioan Rusul de la mănăstirea cu același nume din Episcopia Giurgiului, informează Ziarul Lumina.

Joi, 28 martie, la ora 16:00, câteva sute de preoți și credincioși au întâmpinat la intrarea în Urziceni racla cu moaștele și icoana Sfântului Ioan Rusul, aduse de la mănăstirea cu același nume din județul Giurgiu, de către părintele protosinghel Teodor Șerban, noul stareț al acestui așezământ. Apoi, mulțimea de pelerini l-a însoțit pe sfântul grabnic mijlocitor pe Calea Sfinților către catedrală. Aici, părintele Bogdan-Ionuț Stancu, protopopul de Urziceni, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit slujba Sfințirii Apei, după care moaștele și icoana au fost depuse în catedrală. În sunet de acatist, sutele de credincioși au sărutat și s-au rugat cu evlavie la moaște.

„Este o tradiție care a luat naștere aici la Urziceni acum cinci ani, ca în Postul Mare să fim gazde ale sfinților lui Dumnezeu. Este un moment deosebit când ne întâlnim tainic, aici pe pământ, cu lumea cerului. Gândul de a aduce moaștele Sfântului Ioan Rusul în catedrala noastră a încolțit anul trecut, când cu un grup de pelerini am vizitat Mănăstirea «Sfântul Ioan Rusul» și ne-am închinat la sfintele moaște aflate acolo. Și mult folos am dobândit atunci, fapt probat și de mărturisirea a două credincioase care veniseră să se roage pentru persoanele bolnave pe care le aveau acasă. De aceea, credem și noi că prezența acestui sfânt în protopopiatul nostru va fi mult folositor celor aflați în suferință, cu boli grave, celor care au probleme cu copiii sau familiilor care nu pot avea prunci. Pe această cale, facem o invitație tuturor celor care doresc să vină în aceste zile la Urziceni, să fie alături de noi, să se bucure de acest eveniment duhovnicesc deosebit”, a mărturisit părintele protopop Bogdan-Ionuț Stancu.

Moaștele Sfântului Ioan Rusul vor rămâne la Urziceni până duminică, 31 martie 2013, ora 18:00 și pot fi venerate, pe toată durata pelerinajului. Duminică, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârșită de Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Procesiunea de la Urziceni din aceste zile marchează și împlinirea a 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente