Sfântul Ioan Botezătorul cinstit în Parohia Timişoara-Viile Fabric

La invitaţia preotului paroh Marius Sfercoci, inspector eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului a fost prezent la sărbătoarea Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul în mijlocul credincioşilor din parohia timişoreană Viile Fabric.

Chiriarhul a participat la Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură. Înaltpreasfinţia Sa a prezentat aspecte importante din viaţa Sfântului Ioan Botezătorul, dar şi a părinţilor săi, preotul Zaharia şi soţia sa Elisabeta şi totodată a subliniat puterea mijlocitoare a Sfântului Ioan Botezătorul înaintea tronului Preasfintei Treimi, îndemnând credincioşii să înalţe rugăciuni stăruitoare către acest mare sfânt.

„Ieri a fost Hristos în Iordan, astăzi suntem chemaţi noi. Binecuvântat să fie Dumnezeu că nu a oprit izvoarele Harului celui de sus să ne putem şi noi boteza în harul Duhului Sfânt. Doamne, ce har am primit noi, de ce vrednicie suntem noi astăzi onoraţi ca nu un Sfânt Ioan, ci însuşi Tu să ne afunzi în har. Iubiţi credincioşi, atâta har de la Dumnezeu a coborât astăzi în Biserica aceasta încât de ar fi fost de 10 ori mai înaltă şi tot n-ar fi putut încăpea în ea harul şi iubirea lui Dumnezeu”, a precizat IPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

În finalul slujbei, Pr. paroh Marius Sfercoci a mulţumit Mitropolitului Banatului pentru bucuria adusă enoriaşilor acestei parohii şi slujitorilor săi prin prezenţa binecuvântată a Înaltpreasfinţiei Sale în mijlocul lor. Totodată, părintele a prezentat chiriarhului câteva repere istorice importante din viaţa parohiei şi a comunităţii din această zonă a Timişoarei.

Alături de enoriaşii parohiei, la slujbă au participat cadre didactice şi elevi de la Şcoala Gimnazială nr.7 “Sfânta Maria” din Timişoara, care l-au întâmpinat pe chiriarh cu pâine şi sare, potrivit tradiţiei, fiind îmbrăcaţi în straie populare, după cum aflăm de la Valentin Biău.

Comentarii Facebook


Știri recente