Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina cinstit la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Sute de credincioși buzoieni au participat, zilele acestea, la slujbele de la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului și Sfinții Trei Ierarhi din municipiu, pentru a-l cinsti pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, notează site-ul oficial la Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Sărbătoarea a început de marți seară, 8 noiembrie 2016, cu oficierea slujbei Privegherii de către preoți și diaconi slujitori la Catedrala arhiepiscopală, precum și de la alte parohii din oraș.

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, 9 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care a precizat că Sfântul Nectarie este cunoscut în toată lumea ca un sfânt grabnic ajutător pentru cei aflați în grele suferințe trupești și sufletești.

În toată țara, inclusiv, în Eparhia noastră, dreptcredincioșii creștini au o evlavie sinceră, curată, față de Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Episcopul Pentapolei, pentru că au simțit prezența sa în viața lor, mai ales în momentele de singurătate și durere, generate de suferința în diferite boli sau în clipele de întristare trăite de multe familii tinere, ca urmare a lipsei pruncilor. Pe toți aceștia, Sfântul Nectarie i-a ajutat la propriu, îndeplinindu-le rugăciunile, desigur, cu puterea și harul lui Dumnezeu, a evidențiat Înaltpreasfinția Sa.

Pe parcursul celor două zile, numeroși pelerini s-au închinat la fragmentul din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, dar și la părticele din moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi și ale Sfintei Cuvioase Mucenițe Anastasia Romana, așezate spre cinstire în baldachinul din pronaosul locașului de cult.

În luna august a acestui an, Mitropolia de Edessa, Pella și Almopia din Grecia a dăruit noii catedrale din Buzău un fragment din moaștele Sfântului Nectarie, care a devenit și ocrotitor al locașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente