Sfântul Ierarh Luca al Crimeii cinstit la Paraclisul Spitalului Floreasca din Capitală

Sfântul Ierarh Luca al Crimeii a fost cinstit astăzi, 11 iunie 2016, la Paraclisul spitalului Floreasca din Capitală.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Marius Ciprian Dinu, coordonatorul preoţilor de caritate din Arhiepiscopia Bucureştilor, împreună cu părintele Hangu Ciprian Marian, slujitor la Paraclisul spitalului Floreasca, şi cu părintele Pr. Peiu Tudorel de la Capela Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu”.

A fost oficiată Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie. Am slujit împreună cu părintele coordonator Marius Ciprian Dinu şi cu părintele Peiu Tudorel. A fost o slujbă înălţătoare, deosebită, a precizat părintele Hangu Ciprian Marian.

Pacienţii şi cadrele medicale prezente la slujbă au putut aduce cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Luca al Crimeii. Moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii au fost aduse în lăcașul de cult în anul 2011.

d Ierarh mărturisitor, Sfântul Luca al Crimeii a pătimit în temnițele comuniste pentru dragostea și credința lui în Hristos. Despre viața sa curată și minunile săvârșite de-a lungul vremii amintesc nenumărate mărturii, scrisori, cărți și fotografii de epocă.

Sfântul Luca al Crimeii cinstit astăzi în Biserica Ortodoxă – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriahiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente